Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 32 - Forslag til Lov om ændring af momsloven og forskellige andre love (Flymoms, salg til interesseforbundne parter, omvendt betalingspligt, undtagelser til energibeskatningsdirektivet m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 27 af 4. juni 2008. 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 / Lone Lau-Jensen
Spørgsmål 27

Vil ministeren tilsende udvalget dokumentation for dels, at spørgsmålet om kollision mellem EU-reglerne og de konkurrenceretlige regler/aspekter i forhold til flyskolerne har været forelagt Kommissionen, dels at Kommissionen har forholdt sig til dette spørgsmål og indholdet af Kommissions tilkendegivelser på spørgsmålet.

Svar

På baggrund af henvendelser fra organisationer, enkeltpersoner og virksomheder – herunder flyskoler – ønskede udvalget i spørgsmål 9, at jeg bad Kammeradvokaten om en udtalelse om, hvorvidt vi med lovforslaget overimplementerede EF-Domstolens dom i Cimber Air-sagen.

I forbindelse med dette arbejde bad Kammeradvokaten ministeriet arrangerer et møde med Kommissionen for at få afklaret, om Danmark havde eller har mulighed for at få en undtagelse fra momssystemdirektivets regler om, at momsfri leverancer af fly m.v. kun må gives til flyselskaber, der hovedsagelig flyver i udenrigstrafik.

Både Kommissionens brev af 5. februar 2008 til Skatteministeriet som opfølgning på mødet, og Kammeradvokatens udtalelse om de foreslåede flymomsregler af 7. februar 2008, blev holdt på et generelt niveau, og derfor blev flyskoler ikke specifikt nævnt. Kommissionens brev og Kammeradvokatens udtalelse er vedhæftet mit svar på spørgsmål 9, og det fremgår heraf, at såvel Kommissionen som Kammeradvokaten anser det for nødvendigt, at de foreslåede ændringer i flymomsreglerne gennemføres, hvis Danmark skal overholde reglerne i momsdirektivet og dermed opflyde de traktatretlige forpligtelser.

 

For at skabe fuldstændig sikkerhed om Kommissionens holdning i denne sag har ministeriet bedt Kommissionen bekræfte og uddybe dens holdning til specielt spørgsmålet om flyskolerne.

 

Kommissionens har i vedlagte e-mail bekræftet deres holdning, og anført, at der ikke efter EU-reglerne må leveres fly m.v. momsfrit til flyskolerne.

 

Â