Til L 32

Høring over forslag til ændring i momsloven

Forslaget blev sendt i høring til:

Advokatsamfundet, AmtsrÃ¥dsforeningen i Danmark, Arbejderbevægelsens ErhvervsrÃ¥d, Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Handel & Service, Dansk Handel & Service, Dansk Landbrug, Dansk Told og Skatteforbund, Den Danske Dommerforening, Den Danske Skatteborgerforening, DI  (Dansk Industri), Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Stephan Kim Jespen), Foreningen af Danske Revisorer, Foreningen af Registrerede Revisorer, Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, HTSi, HÃ¥ndværksrÃ¥det, Kommunernes Landsforening, Landbrugsraadet, LO – Landsorganisationen, Skatterevisorforeningen, Told- og Skattestyrelsen, Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Nedenstående skema sammenfatter de indkomne høringssvar.

Organisation

Høringssvar

Kommentar

Advokatsamfundet

Ingen bemærkninger

 

Dansk Erhverv

Ingen bemærkninger til forslaget vedrørende byttehandler.

Udtaler i øvrigt, at merprovenuet på ca. 500 mio. kr. årligt, som skønnes at være konsekvens af forslaget vedrørende kantinemoms, ikke er udtryk for momssvig.

 

 

 

For så vidt angår de dele af L 32 der var del af L 27, henvises til høringsskemaet oversendt i forbindelse med L 29. Det skal dog anføres, at det reviderede provenuskøn på ca. 500 mio. kr. årligt for kantinemomsen – mod ca. 200 mio. kr. i L 27 – skyldes nye oplysninger om, hvorledes virksomhederne har organiseret deres kantinedrift.

Dansk Industri

Ser positivt på forslaget om at ophæve den særlige regel for momsgrundlag ved byttehandler.

 

Foreningen Danske Revisorer

Ingen bemærkninger.

 

 

Foreningen Registrerede revisorer (FRR)

Ingen bemærkninger

 

Kommunernes Landsforening

Ingen bemærkninger

 

SKAT

Ingen bemærkninger

 

Økonomi- og Erhvervsministeriet

Ingen bemærkninger