Text Box:  

AOPA Danmark 
Roskilde Lufthavn 
Hangarvej H 4 
4000 Roskilde
email: info@aopa.dk
tlf.: +45 4619 1155
fax: +45 4619 1156

 

 

 

 

 

 

Til Folketingets Skatteudvalg

 

 

 

 

Vedr: Lovforslag L32 om indførelse af Flymoms

 

15. januar 2008

 

 

AOPA Danmark skal hermed anmode Skatteudvalget om foretræde i spørgsmålet om ”L32 Flymoms”.

 

De er AOPAs opfattelse at Skatteudvalgets medlemmer allerede er klar over at forslaget har dramatiske og stærkt negative konsekvenser for flybranchen i Danmark og AOPA vil derfor gerne fokusere på hvorledes forslaget kan tilpasses så de negative konsekvenser minimeres eller helt undgås samtidigt med at Danmark overholder sine forpligtelser overfor EU.

 

Danmark skal naturligvis efterleve den EU domstolsafgørelse, der ligger til grund for lovforslaget, men lovforslaget går i den foreliggende form længere end nødvendigt i forhold til EU dommen. Det introducerer derved groteske konkurrenceforvridende forhold, der er åbenlyst uholdbare og risikerer at bringe Danmark i strid med helt fundamentale principper i EU's momsdirektiv om at lige aktiviteter inden for et land skal beskattes lige.

 

AOPA vil gerne uddybe dette synspunkt samt præsentere Skatteudvalget for en række forslag til hvorledes lovforslaget kan tilpasses så det ikke gør UNØDVENDIG megen skade på Danmarks flybranche.

 

Da vi har bemærket at der er fastsat meget stramme frister for afgivelse af spørgsmål og udarbejde af betænkning skal vi anmode Skatteudvalget om med det samme anmode at justere de fastsatte frister således at AOPAs indlæg for Skatteudvalget kan tages med i udvalgets overvejelser.

 

Med venlig hilsen

 

 

Jacob T. Pedersen, Formand

Email: [email protected]              

Mobil tlf.: 20489899

 

Om AOPA

 

AOPA Danmark (Aircraft Owners and Pilots Association) er den danske afdeling af IAOPA  (The International Council of Aircraft Owners and Pilots Association).  IAOPA er en international interesseorganisation med 470.000 medlemmer fordelt på 66 landes nationale organisationer, heraf udgør de 32  IAOPA´s europæiske region, repræsenterende cirka 24.000 medlemmer.