6. februar 2008

 

 

 

 

 

 

Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     32 - Forslag til Lov om ændring af momsloven og forskellige andre love (Flymoms, salg til interesseforbundne parter, omvendt betalingspligt, undtagelser til energibeskatningsdirektivet m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer kommentar til henvendelse af 24. januar 2008 fra Danmarks Rederiforening (L 32 – bilag 21)

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lone Lau-Jensen

 


 

Danmarks Rederiforening foreslår, at der foretages en ændring af momsloven således, at momsfritagelsen for levering af brændstof og forsyninger tilpasse EU-reglerne og udvides  til at omfatte leveringer til bjærgningsfartøjer.

Det anføres, at en sådan momsfritagelse alene vil være en forenkling og ikke vil have provenumæssige konsekvenser, idet rederierne har fradragsret for købsmoms.

 

Kommentar

Jeg kan oplyse, at det er korrekt, at de gældende danske momsregler for levering af og til skibe på enkelte punkter adskiller sig fra EU-reglerne. Danmark har imidlertid ved en henvendelse af 21. december 1977 anmeldt disse regler til EU-Kommissionen og anført, at vi anser dem for forenklingsforanstaltninger, som vi kan blive ved med at gøre brug af i henhold til 6. momsdirektivs artikel 27.

Jeg er af den opfattelse, at de danske momsregler vedrørende skibe er hensigtsmæssige og velfungerende. For at undgå, at der opstår en ubalance, der bevirker, at vi ikke længere kan opretholde den gældende undtagelse, vil  enhver ændring af disse regler skulle overvejes meget nøje.

Jeg finder det derfor hverken nødvendigt eller hensigtsmæssigt at foretage den af Danmarks Rederiforening foreslåede ændring.