Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MBE/ J.nr. 2007-6850

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 28. januar 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 22. januar 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 4 til L 44.

 

­

 

Spørgsmål nr. 4:

 

”Ministeren bedes redegøre for og nærmere begrunde, hvorfor forslaget om større badeværelser er begrænset til: Boliger på mere end 85 m2, boliger i én etage og til tæt, lavt byggeri.”

 

Svar:

 

Afgrænsningen af kravet om større badeværelser er foretaget ud fra et teknisk og økonomisk synspunkt.

 

Badeværelser i etagebyggeri tegnes og projekteres normalt, så de alle har samme størrelse og placeres af byggetekniske grunde i reglen oven på hinanden alle etager op. Det vurderes derfor at ville blive uforholdsmæssigt dyrt, hvis enkelte boliger skal indrettes anderledes end de øvrige boliger. Derudover er kravet foreslået afgrænset til tæt, lavt byggeri i én etage, fordi byggeri i 2 etager som hovedregel ikke er egnet for kørestolsbrugere.

 

Desuden er forslaget begrænset til boliger over 85 m2 fordi den primære målgruppe er selvhjulpne stærkt bevægelseshæmmede, som har samlever og evt. børn, og derfor vil have brug for større boliger. Det bemærkes, at der som hidtil ikke vil være noget til hinder for, at der i etagebyggeri eller i boliger med et bruttoetageareal under 85 m2 etableres boliger med større badeværelser, hvis bygherre og kommune ønsker dette.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Mikael L. Kristensen