Skatteminister Kristian Jensen

Folketingets Skatteudvalg

Forslag til lov om ændring af lov om afgift af lønsum (L 46)

 

Lovforslaget er udarbejdet med henblik på at udligne konkurrenceforvridning mellem offentlig og privat virksomhed.

 

Organisationen Danske Museer er bekendt med at statslige og statsanerkendte museer omfattet af museumsloven ifølge lovforslaget er undtaget fra lønsumsafgift. Det kan vi kun være tilfredse med, da museumsvirksomhed ikke rummer noget konkurrencemæssigt aspekt i forhold til privat virksomhed.

 

Der er imidlertid ikke nogen saglig grund til, at det kun er museer på Kulturministeriets område, som skal være omfattet af undtagelsen.

 

Ud over museerne omfattet af museumsloven, findes der en række museer omfattet af Videnskabsministeriets område i tilknytning til universiteterne, etatsmuseer og mindre museer over hele landet, hvor der ikke bør henstå tvivl om, at disse også er omfattet af undtagelsesbestemmelsen, da der ellers vil være tale om, at lovforslaget tilføjer en ny konkurrenceforvridning, nemlig mellem museerne indbyrdes. Det kan ikke have været hensigten med undtagelsen.

 

Organisationen Danske Museer skal derfor bede Skatteministeren og Skatteudvalget om at sikre, at lovforslaget ændres så ”museumsvirksomhed”, frem for kun ”museer omfattet af museumsloven” er omfattet af undtagelsesbestemmelsen.

 

Venlig hilsen

 

 

Hanne Esmann