Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     46 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af lønsum m.v. (Afgiftsmæssig ligestilling mellem offentlig og privat virksomhed m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 11 af 3. april 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

/  Lene Skov Henningsen

 

 


 

Spørgsmål 11:

Spørgsmål om baggrunden for, at ministeren ikke af egen drift har tilsendt udvalget kopi af henvendelsen af 28. januar 2008 fra Experimentarium?

 

Svar:

Direktøren for Experimentarium kontaktede telefonisk Skatteministeriet ultimo januar i år på baggrund af 1. behandlingen i Folketinget af L 46, idet direktøren fandt, at Experimentarium burde fritages for lønsumsafgift. På det tidspunkt forventede Skatteministeriet, at 2. behandlingen ville finde sted i løbet af februar måned, hvorfor direktøren blev opfordret til at rette henvendelse direkte til Skatteudvalget. Direktøren blev samtidig opfordret til at kontakte Skatteudvalget elektronisk via Folketingets hjemmeside.

Den 29. januar 2008 modtog Skatteministeriet et brev fra Experimentarium. Henvendelsen var adresseret til både Skatteudvalget og Skatteministeriet. Primo marts bad Skatteministeriet udvalgssekretæren om et bilagsnummer til besvarelsen. Udvalgssekretæren kunne ikke se at have modtaget henvendelsen tidligere. Det blev telefonisk aftalt mellem udvalgssekretæren og Skatteministeriet, at henvendelsen i stedet  kunne betragtes som et supplerende høringssvar, der skulle sendes til Skatteudvalget sammen med eventuelle øvrige supplerende høringssvar samt et ændringsforlag til 2. behandling.

En af de første dage i april i år ringede direktøren fra Experimentarium til Skatteministeriet og meddelte, at Experimentarium ønskede foretræde for Skatteudvalget. Skatteministeriet henviste direktøren til at kontakte Skatteudvalget direkte for en aftale om foretræde.

Jeg har i dag kommenteret brevet fra Experimentarium, og jeg skal henvise til mine kommentarer til L 46, bilag 10 (henvendelsen fra Experimentarium).