Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 46 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af lønsum m.v. (Afgiftsmæssig ligestilling mellem offentlig og privat virksomhed m.v.).

 

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 9 af 23. januar 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lene Skov Henningsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 9. Forventer ministeren, at kompensationsordningen vil blive udformet således, at der også sker kompensation for øgede udgifter som følge af øget administration, jf. at såvel Danske Regioner som KL påpeger, at lovforslaget har store administrative konsekvenser?

 

Svar: Helt generelt vil regeringen minimere administrativt bøvl i såvel den offentlige som i den private sektor. Lovændringen vil derfor blive udformet administrativt på den mest lempelige måde. SKAT vil således så vidt muligt acceptere, at regionerne og kommunerne tager udgangspunkt i eksisterende regnskabsoplysninger m.v., når de skal opgøre afgiftsgrundlaget. Derudover vil Sundhedsstyrelsen bearbejde eksisterende datamateriale, som sygehusene kan bruge, selv om det vil medføre en begrænset meromkostninger for Sundhedsstyrelsen. Lovændringen forventes derfor at medføre beskedne administrative konsekvenser.