Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

   

 

Til  Uddannelsesudvalget                                                                                        27-02-2008

 

Vedlagt sendes ændringsforslag til forslag nr. L 56 til lov om almen voksenuddannelse og om anerkendelse af realkompetence i forhold til fag i almen voksenuddannelse og i hf-uddannelsen og uddannelsen til studentereksamen (avu-loven).

 

Jeg skal endvidere anmode Uddannelsesudvalget om i betænkningen til L 56 at anføre en ændret affattelse af bemærkningerne til lovforslagets § 37, nr. 1, stk. 1 og 2, 5. afsnit, 4. pkt., således at: ”Forskellen mellem bygningstaxametret og de kalkulerede udgifter til indvendig vedligeholdelse skal institutionen indbetale til Undervisningsministeriet til medfinansiering af omkostningerne forbundet med de bygninger, som staten stiller til rådighed.” erstattes af: ”Forskellen mellem bygningstaxametret og institutionernes tilskud til indvendig vedligeholdelse skal institutionen indbetale til Undervisningsministeriet til medfinansiering af omkostningerne forbundet med de bygninger, som staten stiller til rådighed.”

 

Baggrunden herfor er, at der i bemærkningerne til § 37, nr. 1, som vedrører kommunernes betaling for unge under 18 år på avu, redegøres for en bestemmelse om indbetaling til Undervisningsministeriet af en andel af tilskuddet til udgifterne til voksenuddannelsescentrenes bygninger ved aktivitet betalt af andre rekvirenter end Undervisningsministeriet, som fastsættes i finansloven. Efter fremsættelsen af L 56, hvor bemærkningerne til § 37 er formuleret ud fra finansloven for 2007, er bestemmelsen ændret i finanslovforslaget for 2008.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Bertel Haarder