7. april 2008

 

 

 

 

 

Kære Folketingets Uddannelsesudvalg

 

Undervisningsministeren har den 24. januar 2008 fremsat Forslag til lov om almen voksenuddannelse og om anerkendelse af realkompetence i forhold til fag i almen voksenuddannelse og i fag i hf-uddannelsen og uddannelsen til studentereksamen.

 

Lederforeningen for VUC er meget tilfreds med AVU-lovforslaget i sin helhed, men har forslag til suppleringer og ændringer, hvorfor foreningen beder om foretræde for Uddannelsesudvalget.

 

Foreningen skal således foreslå, at AVU-loven suppleres med en mentorordning på AVU og, at funktionshæmmedes deltagelse i undervisningen sikres ved en udbredelse af sektoransvarlighedsprincippet til også at omfatte AVU (og FVU).

 

Bestemmelserne i lovforslaget vedr. finansiering af under attenåriges deltagelse i undervisningen, IT-fag og særlige fagtilbud bør efter foreningens opfattelse ændres og foreningen har med bekymring læst høringssvaret fra Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte, hvoraf det fremgår, at styrelsen ikke mener, at der kan gives SU til basisniveauerne på AVU. I så fald er der sat en væsentlig barriere op for nogle af de svageste kursisters deltagelse i AVU.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Verner Rylander-Hansen

Formand for Lederforeningen for VUC

 

Â