Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 56) Forslag til Lov om almen voksenuddannelse og om anerkendelse af realkompetence i forhold til fag i almen voksenuddannelse og i hf-uddannelsen og uddannelsen til studentereksamen (avu-loven) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 13. februar 2008 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 8:

” Hvordan vil ministeren sikre en fortsat udvikling af fagrækken, således at avu også fremover vil være et tidssvarende undervisningstilbud? Den fagrække, der præsenteres i lovforslaget er netop et resultat af en længere udvikling, hvor forsøgsfag har haft en afgørende betydning for udviklingen af nye fag. Vil ministeren gøre noget for at sikre, at denne udvikling fastholdes, og mener ministeren ikke, at kvaliteten af de udbudte fag kan sikres, ved at undervisningsministeriet fortsat godkender forsøgsfag? ”

 

Svar:

Med lovforslaget er der sikret mulighed for fortsat udvikling af nye fag. Som det fremgår af § 23, vil der kunne iværksættes forsøgs- og udviklingsvirksomhed, herunder med sigte på en eventuel udvidelse af fagrækken. Efter § 7 vil det endvidere være muligt at foretage en permanent udvidelse af fagrækken.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder