Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 5 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om hold af heste (Objektivt erstatningsansvar og lovpligtig ansvarsforsikring for løsgående heste) (L 59), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. februar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 5 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om hold af heste (Objektivt erstatningsansvar og lovpligtig ansvarsforsikring for løsgående heste) (L 59):

 

”Kan ministeren i fortsættelse af spørgsmål 4 og for at sætte ulykkesfrekvensen med heste i perspektiv oplyse, hvor mange ulykker (sammenstød med biler og motorcykler), der sker med andre større dyr som f.eks. hjorte og ræve?”

 

Svar:

 

Som oplyst i besvarelsen af spørgsmål nr. 4 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende lovforslaget har Justitsministeriet fra Vejdirektoratet modtaget en oversigt over antallet af registrerede ulykker i perioden 2001 til 2006, hvor dyr har været involveret.

 

Det fremgår af oversigten, at der samlet set i perioden 2001 til 2006 er registreret i alt 496 trafikulykker, hvor dyr har været involveret.

 

En enkelt af de registrerede ulykker har involveret dådyr, 7 af ulykkerne har involveret kronhjorte, og 42 af ulykkerne har involveret rådyr. Dette svarer til omkring 10 pct. af det samlede antal registrerede trafikulykker med dyr i perioden.

 

Der er endvidere registreret 9 ulykker, hvor ræve har været involveret. Dette svarer til omkring 1,8 pct. af det samlede antal registrerede ulykker med dyr i perioden.

 

Antallet af påkørsler, der involverer sådanne større dyr, kan være større, idet Vejdirektoratet alene registrerer ulykker, hvor politiet er involveret. Skader, der forvoldes ved ikkeregistrerede påkørsler, må dog antages at være af begrænset omfang, idet det må formodes, at politiet bliver tilkaldt ved alvorlige påkørsler, herunder ved trafikulykker med alvorlige skader på køretøjet eller personer.

 

Der henvises i øvrigt til Vejdirektoratets oplysninger, der er vedlagt som bilag til besvarelsen af spørgsmål 4 fra Folketingets Retsudvalg.