Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             7. marts 2008

J nr.             400-10

  

 

Trafikudvalget har i brev af 6. februar 2008 stillet mig følgende spørgsmål 1 vedrørende L 64 - Forslag til lov om omklassificering af visse veje, som jeg hermed skal besvare.

 

 

Spørgsmål 1:

 

”Finder ministeren ikke, at der er stort behov for/sund fornuft i at forlænge den under § 2, nr. 8 nævnte vej, hovedlandevej 126 Næstved-Slagelse, således omfartsvejen fra Løvegade til Vestmotorvejen, forlænges fra Vestmotorvejen og videre med ca. 4 km til Næstvedvej, og således trafik fra Kalundborg kan køre ad omfartsvejen hele vejen rundt til Næstvedvej og ikke skal køre ned på Vestmotorvejen i østlig retning og straks af igen ved afkørsel 39 for derefter at køre rundt i rundkørslen og videre af Næstvedvej?”

Svar:

 

Omfartsvejen vest om Slagelse er undersøgt og planlagt af Vestsjællands Amt, der udarbejdede en VVM-redegørelse i december 2002. Det er her anført, at der i planlægningen gennem mange år er forudsat en videreførelse af omfartsvejen vest om Slagelse til Sdr. Ringgade/Slagelse Landevej ved Antvorskov kaserne og rute 22 mod Næstved. Et muligt vejanlæg er sikret ved arealreservation i et landsplandirektiv.

 

Inden der eventuelt tages beslutning om anlæg af en 2. etape af Slagelse Omfartsvej, vil der skulle fastlægges et konkret vejprojekt, og konsekvenserne af projektet vil skulle undersøges nærmere.

 

Som bekendt vil regeringen senere i år fremlægge en investeringsplan på trafikområdet. Spørgsmålet om udarbejdelse af et beslutningsgrundlag for 2. etape af Slagelse Omfartsvej vil indgå i overvejelserne i forbindelse med denne investeringsplan.

 

Med venlig hilsen

 

 

Carina Christensen