Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             7. marts 2008

J nr.             400-10

  

 

Trafikudvalget har i brev af 6. februar 2008 stillet mig følgende spørgsmål 4 vedrørende L 64 - Forslag til lov om omklassificering af visse veje, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 4:

 

"Finder ministeren ikke, at det vil være forbundet med stor trafiksikkerhedsmæssig risiko at gøre et stykke motorvej til en del af en ringvej omkring Slagelse fra nord til syd?"

Svar:

 

Vejdirektoratet vurderer, at anlæg af 1. etape af omfartsvejen samlet set vil medføre en forbedring af trafiksikkerheden.

 

Vejdirektoratets beregninger viser, at miljøet og trafiksikkerheden gennem Slagelse by forbedres ved anlæg af 1. etape af omfartsvejen.

 

Det er endvidere Vejdirektoratets vurdering, at tilslutningen af 1. etape af Slagelse Omfartsvej til Vestmotorvejen ikke vil medføre nogen væsentlig forringelse af trafiksikkerheden på den omtalte strækning ved Slagelse.

 

Omfartsvejen vil primært blive anvendt af gennemkørende trafik på rute 22 fra Kalundborg mod Næstved/Skælskør og omvendt. Denne trafik skal på en kort strækning ledes ind på motorvejen. Ved en eventuel udbygning med en 2. etape syd om Slagelse undgås, at trafikken skal ledes ind på motorvejen.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Carina Christensen