Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1220 København K

 

 

 

 

København, den 26. marts 2008

MHA / -pt

 

Vedrørende jobklausuler

 

 

Det er glædeligt at arbejdet med lovgivningen vedrørende jobklausuler nu er så kommet så vidt, at den er klar til førstebehandling i Folketinget.

 

C3, ledelse og økonomi har i samarbejde med de øvrige AC organisationer afgivet høringssvar i denne sag til Beskæftigelsesministeriet, ref. sagsnr. 200800114-9, dateret 30. januar 2008.

 

Vi finder umiddelbart, at loven vil være med til at sikre job- og videnmobiliteten på det danske arbejdsmarked og samtidigt sikre den enkelte medarbejder mod hemmelige jobklausuler.

 

Vi vil imidlertid gerne understrege betydningen af at par synspunkter fra den fælles AC henvendelse, nemlig:

 

·         Loven bør indeholde en klar sanktionsbestemmelse, hvorefter der tilkendes medarbejderen en godtgørelse, hvis arbejdsgiveren overtræder loven.

 

·         Loven bør indeholde en bestemmelse, hvorefter medarbejdere, der ansættes efter lovens ikrafttræden og som bliver omfattet af en jobklausul, der er indgÃ¥et pÃ¥ et tidspunkt før lovens ikrafttræden, bliver omfattet af loven.

 

C3, ledelse og økonomi gerne står til rådighed i det fortsatte arbejde, og ser frem til udvalgets håndtering af ovenstående.

 

 

Med venlig hilsen

Michael Hansen

Chefjurist

C3, ledelse og økonomi

 

 

c.c.:           Beskæftigelsesministeriet

                 Akademikernes Centralorganisation