Til

Arbejdsmarkedsudvalget

 

 

 

Folketingets formand

Christiansborg
DK-1240 København K

Tlf.    +45 33 37 55 00
Fax   +45 33 32 85 36

www.ft.dk
[email protected]

Ref. 05-001836-13

Kontakt
Ole Ødegaard Christiansen
Specialkonsulent

Dir. tlf.    +45 33 37 31 09

[email protected]


Orientering om omtryk af L 81

27. juni 2008

Den 27. februar 2008 fremsatte beskæftigelsesministeren forslag til lov om arbejdsgiveres brug af jobklausuler.

 

I det fremsatte lovforslag havde § 2, stk. 1, 1. pkt., følgende formulering:

»En arbejdsgiver kan kun gøre en jobklausul gældende i forhold til en lønmodtager, hvis arbejdsgiveren har indgået en skriftlig aftale herom med lønmodtageren.« Under den sproglige og lovtekniske gennemgang i Folketinget ændrede Folketingets administration ordene »i forhold til« til: »over for«. En tilsvarende ændring blev foretaget i § 5, stk. 1, i det fremsatte forslag.

 

Ændringer af denne karakter sker alene ud fra sproglige hensyn, og man er i Folketingets administration meget opmærksom på, at sådanne redaktionelle ændringer ikke indebærer materielle ændringer af lovteksten.

 

De nærmere retningslinjer for den lovtekniske gennemgang, der finder sted i Folketinget, er beskrevet i Udvalget for Forretningsordenens betænkning og indstilling om ændring af Folketingets forretningsorden (beslutningsforslag nr. B 141 fra folketingsåret 1998-99), hvoraf det bl.a. fremgår, at »det prioriteres højt, at lovforslagene lever op til kravene om korrekt retskrivning, sprogbrug og opstilling. Retningslinjerne for gennemførelse af redaktionelle ændringer og for omtryk af lovforslag efter 3. behandling, er beskrevet i »Håndbog i folketingsarbejdet«, side 73-81.

 

Efter kundgørelse af den vedtagne lov har Beskæftigelsesministeriet rettet henvendelse til Folketinget og anmodet om, at der blev foretaget et omtryk af det vedtagne lovforslag med henblik på at foretage et tilsvarende omtryk i Lovtidende.

 

Da den foretagne ændring utilsigtet har medført, at optrykket af lovforslaget som vedtaget ved 3. behandling ikke svarer til det indhold, som Folketinget har tilsigtet, er det min hensigt at berigtige fejlen ved at lade udfærdige et omtryk. Da loven er blevet stadfæstet og kundgjort er overvejelserne om at berigtige fejlen ved et omtryk sket efter samråd med Justitsministeriet.

 

Eventuelle bemærkninger til ovenstående bedes sendt til Arbejdsmarkedsudvalgets sekretariat senest på onsdag den 2. juli 2008, hvorefter jeg vil træffe min endelige beslutning om, hvorvidt jeg vil lade lovforslaget omtrykke.

 

Som nævnt vil Beskæftigelsesministeriet herefter drage omsorg for, at den således omtrykte version af vedtagne og stadfæstede lov bliver kundgjort i Lovtidende. 

 

Kopi af dette brev er omdelt i Udvalget for Forretningsordenen.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Thor Pedersen