Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 9. april 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 24 (L 81), som hermed besvares.

 

Spørgsmål nr. 24:

”Ministeren bedes oplyse, hvorfor ministeren har fjernet den ikrafttrædelsesbestemmelse, der var i det oprindelige lovforslag L 212, hvor loven også skulle gælde for ansættelser, der var etableret ved lovens fremsættelsestidspunkt?”

 

Endeligt svar:

Det er korrekt, at L 212 indeholdt en overgangsbestemmelse i § 6, stk. 2, hvorefter loven også skulle omfatte ansættelsesforhold etableret før lovens ikrafttrædelse (1. august 2007), når ansættelsen bestod efter denne dato. Overgangsordningen bestemte, at arbejdsgiveren herefter senest 1. november 2007 skulle give underretning til lønmodtageren om erhvervsbegrænsede aftaler indgået før lovens ikrafttræden. Jeg gør dog opmærksom på, at til forskel fra L 212, der alene indebar et krav om underretning, indebærer L 81 en mere vidtgående og indgribende regulering, hvor der knyttes en egentlig økonomisk kompensation til en jobklausul.

 

Jeg henviser i øvrigt til, at jeg har i samarbejde med justitsministeren har udarbejdet ændringsforslag, hvorefter L 81 nu efter 1 år vil gælde jobklausuler, der er gyldigt indgået før lovens ikrafttræden.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen