Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 31. marts 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 3 (L 81), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Morten Østergaard (RV).

 

Spørgsmål nr. 3:

”Vil ministeren tage initiativ til, at også arbejdsgivere på områder, der er undtaget for de nye regler, får pligt til at oplyse berørte medarbejdere om jobklausuler, fx i forbindelse med den delvise undtagelse af vikarbureauer?”

 

Endeligt svar:

Jeg har forstået, at der allerede er skabt åbenhed om de vikargebyrordninger, som L 81 undtager, sådan at en berørt vikar i dag i det enkelte ansættelsesforhold bliver oplyst om vikarbureauets brug heraf. Jeg kan henvise til side 39 i rapporten fra Udvalget om brugen af hemmelige klausuler mv., hvoraf det bl.a. fremgår, at ”vikarbranchen (således VICE og FVD) via etiske regler har forsøgt at imødekomme kritikken ved at skabe åbenhed om formidlingshonorarets eksistens.

 

Jeg henviser i øvrigt til mit svar på spørgsmål nr. 1 om underretningspligten efter ansættelsesbevisreglerne. I det omfang jobklausuler, herunder gebyraftaler, allerede udgør et væsentligt vilkår efter disse regler, vil dette selvsagt også omfatte vikarområdet.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen