Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 31. marts 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 4 (L 81), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Morten Østergaard.

 

 

Spørgsmål nr. 4:

”Hvad kan ministeren oplyse om sagsbehandlingstider og domstolsprøvelse i forbindelse med tvister om erhvervsbegrænsende klausuler (kunde-, konkurrence-, jobklausuler mv.)?”

 

 

Endeligt svar:

Arbejdsmarkedets Ankenævn kan behandle klagesager om manglende opfyldelse af pligten efter ansættelsesbevisloven. I forhold til problemstillingen om jobklausuler har Ankenævnet den 10. april 2008 oplyst, at det ikke har modtaget klager herom. Spørgsmålet har herefter været forelagt Domstolsstyrelsen, som oplyser:

 

”Domstolsstyrelsen kan oplyse, at denne sagstype i mange tilfælde behandles ved Sø- og Handelsretten i København. Styrelsen fører ikke statistik over sags­behand­lingstider på så detaljerede sagsområder, som de der omtales i denne forbindelse. Domstolsstyrelsen kan således ikke konkret oplyse, hvordan sagsbehandlingstiderne er i disse sagstyper.

 

Domstolsstyrelsen sigter til stadighed mod, at domstolenes sagsbehandlingstider i alle typer af sager nedbringes. Visse retter har dog i øjeblikket længere sagsbehandlingstider end normalt, som følge af de forsinkelser domstolsreformens ikrafttræden den 1. januar 2007 medførte.

 

Domstolsstyrelsen kan endvidere oplyse, at domstolsprøvelse af sager om

tvister om erhvervsbegrænsende klausuler (kunde-, konkurrence-, jobklausuler mv.) sker efter retsplejelovens almindelige civilprocessuelle regler. Der er ikke for domstolene fastsat særlige retningslinjer for behandlingen af sådanne sager.”

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen