Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

5. maj 2008

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 14 (L 89), Forslag til lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 24. april 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 14

(L 89), Forslag til lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt

Skrivelse af 24. april 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre for sin holdning til, at ADD tilknyttede centre samt DGI og DIF fremhæver et behov og en nødvendighed for, at der skal kunne rekvireres kontrolbesøg til bestemte tidspunkter – målrettet særlige motionister, fitnessdyrkere og styrketrænere mistænkt for doping, og vil ministeren redegøre for hvorfor den fremlagte ændring af loven ikke medtager dette ønske?

 

Svar:

Det er ADD, der har ansvaret for tilrettelæggelsen af dopingkontrollen. Medlemmer af de kommercielle fitnesscentre samt medlemmer i foreninger og klubber under Danmarks Idrætsforbund, Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund og De Danske Skytteforeninger kan blive udtaget til dopingkontrol. Det gælder også for medlemmerne i organisationernes motions- og fitnesscentre.

Anti Doping Danmark er løbende i dialog med medlemsorganisationernes om dopingkontrollen. Planerne for gennemførelse af dopingkontrollen er fortrolige, og det er kun Anti Doping Danmark, der kender dem. Det er vigtigt for at fastholde programmets troværdighed.