Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

5. maj 2008

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 15 (L 89), Forslag til lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 24. april 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 15

(L 89), Forslag til lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt

Skrivelse af 24. april 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

Ministeren udtrykker i forordet til handlingsplan for bekæmpelse af motionsdoping, at doping blandt motionister er et sundhedsproblem, som desværre synes at vokse. Vil ministeren redegøre for baggrunden for denne antagelse samt redegøre for sammesteds udtrykte bemærkninger om, at omfanget af dopingkriminalitet vokser?

 

Svar:

Jeg har fra ADD fået oplyst, at dopingmisbruget gennem de seneste år er vokset. Denne oplysning baseres på antallet af spørgsmål fra motionister og pårørende, som ADD har modtaget, samt for det høje antal af dopingprøver taget blandt motionister, der indeholder spor af dopingsubstanser.

Antagelsen om den stigende dopingkriminalitet baseres på, at Skat beslaglæggelser af dopingsubstanser er stigende, og at man finder forholdsvis store partier af doping, i de stikprøver der gennemføres, og at denne trend også ses i vores nabolande.