Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

5. maj 2008

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 6 (L 89), Forslag til lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 24. april 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 6

(L 89), Forslag til lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt

Skrivelse af 24. april 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

Vil ministeren kommentere analysen fra Idrættens Analyseinstitut: ”Overblik over den danske fitnesssektor” maj 2007, hvor det fremgår, at mange centre udtrykker lyst til at deltage i ADD, men at prisen for deltagelse på ca. 12.000 kr. afholder dem herfra?

 

Svar:

Jeg er bekendt med Idrættens Analyseinstituts analyse fra maj 2007. Af analysen fremgår det, at der er udbredt tilfredshed blandt de fitnesscentre, der har indgået aftale med ADD om gennemførsel af dopingkontrol. Ejere af enkelte fitnesscenter har dog angivet, at prisen for gennemførsel af dopingkontrol afholder dem for at medvirke.

 

Deltagelse i ADDs kontrolprogram for motions- eller fitnesscenter svarer i gennemsnit til den årlige betaling fra 3 -5 medlemmer. Udgiften kan bl.a. ses i lyset af, at fitnesscentrene kan markedsføre sig gennem samarbejdet med ADD om dopingkontrol.