ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

9. maj 2008

 

 

Besvarelse af spørgsmål 6 af 7. maj 2008 fra Folketingets Boligudvalg vedrørende lovforslag om ændring af byggeloven (afbureaukratisering af byggesagsbehandlingen og markedskontrol med byggevarer) (L 122).  

 

Spørgsmål 6:

Ministeren bedes oplyse, hvilke krav det forventes, at forsikringsselskaberne vil stille til en bygherre efter vedtagelsen af L 122 og hvilke krav, der blev stillet før, jf. eksempelvis Thisted forsikring.

 

Svar:

Byggeskadeforsikringen er en markedsbaseret ordning. Det er derfor op til det enkelte forsikringsselskab at vurdere, hvordan de sikrer, at byggeriet opføres uden væsentlige byggeskader, og dermed hvilke krav de vil stille til bygherrerne.

 

Erhvervs- og Byggestyrelsen har desuden oplyst følgende, som jeg kan henholde mig til:

 

”I bekendtgørelse om byggeskadeforsikring, jf. BEK nr. 1292 af 24/10/2007, vedrører § 2 forsikringsselskabernes mulighed for at stille krav til den enkelte bygherre i forbindelse med tegning af en byggeskadeforsikring.

 

Det fremgår af bestemmelsen, at forsikringsselskaberne ved afgivelse af tilbud på en byggeskadeforsikring kan stille rimelige og nødvendige krav om skadesforebyggende tiltag. Skadesforebyggende tiltag kan fx. være krav om kvalitetssikring, anvendelse af AB 92, som er de almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed, muligheden for at foretage kontrol i byggefasen, oplysninger om de udførende parter og om selve byggeprojektet.”

 

Som anført i svaret på spørgsmål 2, stillet af Boligudvalget den 28. april, er det såvel i dag som fremover bygherrens projektmateriale, der ikke har været igennem en kommunal sagsbehandling, som forsikringsselskabet afgiver tilbud og dermed fastsætter krav på baggrund af.

 

Jeg forventer derfor ikke, at de krav, som forsikringsselskaberne vil stille til en bygherre, ændrer sig som følge af vedtagelsen af L 122.

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk