Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 3. juni 2008

Sagsnr.: 11822/386917

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 29. maj 2008 (L 136 – spørgsmål 3 og 4) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 3:

”Vil ministeren i forlængelse af 2. behandling af L 136 oplyse den saglige begrundelse for, hvorfor lystfiskere efter ændringsforslag nr. 6 til L 136 skal oplyse cpr-nummer, når erhvervsfiskere ikke skal?”

 

Svar:

Som det fremgår af bemærkningerne til ændringsforslaget målrettes bestemmelsen det rekreative fiskeri.

 

Behovet for at kunne kræve oplysninger om CPR-numre eksisterer især over for sports- og fritidsfiskerne, mens der er alternative muligheder for at identificere erhvervsfiskerne.

 

For erhvervsfiskere er der tale om et begrænset antal personer, der i vidt omfang oplyser CPR-nummeret i forbindelse med registrering af fartøj eller erhvervsfiskerstatus. Fiskeridirektoratet har mulighed for at efterprøve disse oplysninger ved hjælp af CPR-registret én gang for alle.

 

I det rekreative fiskeri er der derimod tale om et meget stort antal indbetalere, nemlig godt 200.000 personer. Fiskeridirektoratet har ikke inden for administrationen af fisketegnet mulighed for at verificere disse oplysninger.

 

Det er vigtigt at have en entydig identifikation i det rekreative fiskeri bl.a. fordi retten til at udøve fiskeriet kan frakendes, hvis der sker gentagne overtrædelser.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Mimi Lytje