Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

EHO/ J.nr. 2008-1676

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 5. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 23. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 70 (Ad L 154).

 

­

 

Spørgsmål nr. 70:

 

”Er det korrekt, at det i en kommende håndbog vedrørende muligheden for at træne eller undervise børn i hjemmet vil være nøjagtigt beskrevet, hvilke rettigheder - valgfrihed - ankemuligheder forældrene har? Vil håndbogen kunne fungere som en vejledning til forældre og andre i forbindelse med ansøgninger om at hjemmetræne børn?”

 

 

Svar:

 

Af lovforslaget fremgår det, at velfærdsministeren fastsætter nærmere regler om udredning og visitation af barnet og om særlig støtte i hjemmet. Disse regler vil komme til at fremgå af to bekendtgørelser. Der vil desuden blive udarbejdet en vejledning og en håndbog, der yderligere uddyber reglerne.

 

Håndbogen har til formål at give de kommunalt ansatte vejledning og anvisninger om udrednings- og visitationsprocessen, forældresamarbejde, redskaber til at kunne vurdere, om en træningsmetode er dokumenterbar m.m.

 

Håndbogen har primært de kommunalt ansatte som målgruppe, idet det er kommunernes forpligtelse af sikre, at borgerne får den vejledning, de har behov for, herunder vejledning om ankemuligheder. Dette udelukker dog ikke, at håndbogen også kan fungere som vejledning for forældrene.

 

Men det er nu engang kommunernes forpligtelse at sikre, at borgerne får den vejledning, de har behov for, herunder vejledning om ankemuligheder.

 

Karen Jespersen

/ Karin Munk Petersen