Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

EHO/ J.nr. 2008-1676

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 5. maj 2008

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 28. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 73 (Ad L 154).

 

­

Spørgsmål nr. 73:

 

”Ministeren bedes redegøre for, hvad der forstås ved bemærkning 3.2 til L 154 om, at "Der er ikke krav om, at træningsmetoden skal være videnskabeligt dokumenteret". Hvordan skal bemærkningen forstås i relation til § 1, stk. 3, i lovforslaget om, at "Træning af barnet i hjemmet skal ske efter dokumenterbare metoder"? Ministeren bedes samtidig om at komme med en række eksempler.”

 

 

Svar:

 

Af Socialudvalgets beretning fra februar 2007 over B 20 (Forslag til folketingsbeslutning om støtte til forældre til handicappede børn, der giver deres børn undervisning og træning i hjemmet), som bl.a. ligger til grund for lovforslaget, fremgår, at det er udvalgets opfattelse, ”at ingen metoder på forhånd skal udelukkes. Omvendt skal der stilles krav til metoderne, der således skal være klart dokumenterbare, så det bliver muligt at dokumentere og følge op på virkningen af de enkelte metoder”.

 

Det er således beretningen, der ligger til grund for, at der i lovforslaget stilles krav om, at træningsmetoderne skal være dokumenterbare, og at der ikke stilles krav om, at virkningen af metoderne på forhånd er videnskabeligt dokumenteret.

 

Jeg kan i øvrigt henvise til svar på spørgsmål nr. 67 og spørgsmål nr. 68.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Munk Petersen