Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CAP/ J.nr. 2008-1676

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 5. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 28. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 82 (Ad L 154).

 

­

 

Spørgsmål nr. 82:

 

”Udtrykker Velfærdsministeriets bemærkninger til høringssvarene (hjælperes løn- og ansættelsesvilkår) om at ”en løsning vil derfor kunne træde i kraft den 1. januar 2009” en egentlig forventning om, at en permanent løsning vil finde sted på dette tidspunkt?”

 

Svar:

 

Bemærkningen referer til, at det af satspuljeaftalen for 2008 fremgår:

 

 

”Løn og ansættelsesvilkår for hjælpere

Satspuljepartierne er enige om, at hjælperordningerne er en central del af dansk handicappolitik. Hjælperordningerne er med til at sikre, at mennesker med betydelige funktionsnedsættelser kan leve som en integreret del af samfundet med muligheden for et selvstændigt liv på egne præmisser. Forudsætningen for, at hjælperordningerne kan vedblive med at være et centralt omdrejningspunkt, er, at det er muligt at rekruttere og fastholde personale i en udstrækning, der gør det muligt, at mennesker med betydelige funktionsnedsættelser kan få tilgodeset det omfang af hjælp, som kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om.

 

Satspuljepartierne er derfor enige om, at der til forhandlingerne om satspuljen for 2009, skal tilvejebringes et grundlag for at sikre, at hjælpere som ansættes efter SEL §§ 95-96, også i praksis tilbydes løn og ansættelsesvilkår, der er sammenlignelige med faggrupper, der udfører tilsvarende arbejde, i overensstemmelse med de gældende vejledninger til loven.”

 

Såfremt satspuljepartierne bliver enige om en løsning på denne problemstilling, vil en løsning kunne træde i kraft pr. 1. januar 2009, i forlængelse af udmøntningen af finansloven.

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/Karin Munk Petersen Â