Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LOF/LEH J.nr. 2007-2768

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 5. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 22. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 6 (BOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 6:

 

"Idet der henvises til vedlagte artikel fra Hus Forbi, Marts 2008, side 9, 'Der er penge at spare', bedes ministeren kommentere udtalelserne fra formand for Sammenslutningen af Boformer for Hjemløse, Thomas Søndberg, ”Det koster i snit 25-35.000 kr. pr. måned for at komme på fode igen på en boform for hjemløse (forsorgshjem og herberger, red.). Hvis man i stedet holdt den pågældende ude i egen bolig med støtte, ville den pris blive væsentlig lavere og forholdene naturligvis også meget bedre for brugeren”?”

 

 

Svar:

Jeg kan bekræfte, at et ophold på forsorgshjem eller herberg i gennemsnit medfører en offentlig udgift i den nævnte størrelsesorden. Da en boligplacering i egen bolig koster væsentligt mindre, er det korrekt, at der er penge at spare ved at udsluse en beboer fra forsorgshjem eller herberg til egen bolig med den fornødne støtte.

 

Men vi har alt for tit set, at en tidligere hjemløs har mistet sin bolig og vendt tilbage til forsorgshjemmet.

 

Derfor er det af største betydning, at udslusning først finder sted, når beboeren er parat hertil, og at der før udflytningen via en handleplan er sørget for den nødvendige støtte, så han eller hun kan trives i boligen og få dagligdagen til at fungere.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Peter Juul