Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     181- Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love (Konvertible obligationer, leasingsbiler, skattemæssige selskabskvalifikation m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 11-12 af 14. maj 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 

 


Spørgsmål 11

Kan ministeren oplyse Skatterådets relation til lovforslaget, navnlig om, og i givet hvilke dele af lovforslaget, der udspringer af afgørelser truffet af Skatterådet?

 

Svar

Den del af lovforslaget, der vedrører skattemæssig selskabskvalifikation (den foreslåede § 2 C i selskabsskatteloven) udspringer af en konkret sag i Skatterådet.

Jeg kan oplyse, at sagen er behandlet på mødet den 20. maj 2008 og offentliggjort på SKATs hjemmeside som SKM2008.446.SR.

SkatterÃ¥det bekræfter i sagen, at den amerikanske kommanditist og de amerikanske komplementarer i et dansk kommanditselskab ikke vil være begrænset skattepligtige i Danmark i den situation, hvor kommanditselskabet indgÃ¥r en produktionsaftale med produktionsselskabet, hvorefter produktionsselskabet, fremstiller varer for kommanditselskabet. 

Herudover ser jeg mig ikke i stand til at udtale mig nærmere om den konkrete sag.

 

 


Spørgsmål 12

Foreligger der hos Skatterådet afgørelser eller notater som relaterer sig til den utilsigtede brug af skattereglerne som lovforslaget omhandler, og vil ministeren foranledige, at de afgørelser eller notater som måtte foreligge oversendes til udvalget?

 

Svar

Jeg kan henvise til besvarelsen af spørgsmål 11.