Folketingets Finansudvalg

Christiansborg

Finansministeren

16. oktober 2008

 

Endeligt svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 9 af 19. september 2008 (L188).

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse, om ministeren forventer at kunne etablere det administrative servicecenter for bogholderi og løn ved brug af medarbejdere fra afgivende institutioner eller i hvilket omfang, ministeren forventer at skulle foretage ny rekruttering til centeret.

 

Svar:

Som det var tilfældet ved kommunalreformen og politi- og retskredsreformen, følger de enkelte medarbejdere ved etableringen af de administrative servicecentre med deres nuværende opgaver.

Personalestyrelsen har netop - i samarbejde med CFU og de modtagende myndigheder (Økonomistyrelsen og Statens It) - færdiggjort den samlede procesplan vedrørende medarbejderforhold i forbindelse med etableringen af de administrative servicecentre. Identifikation af de medarbejdere, der i dag sidder med de løn-, bogholderi- og regnskabsopgaver, som overføres fra de enkelte ministerområder til det administrative servicecenter for bogholderi og løn, vil snart påbegyndes.

Først når medarbejderne er identificeret og indmeldt til den modtagende institution, har denne mulighed for at vurdere, hvorvidt rekruttering er nødvendig. Dette vil afhænge af antallet af ”tomme årsværk”, som overføres, hvilket reelt først kendes forud for den konkrete overgang.

Økonomistyrelsen forventer for langt størstedelen af faggrupperne, at der overføres et tilstrækkeligt antal medarbejdere til at varetage opgaverne i det administrative servicecenter. Efterhånden som Økonomistyrelsen kender det nøjagtige antal medarbejdere, der faktisk overgår, samt deres kompetencer, vil styrelsen foretage en vurdering af behovet for evt. nyrekruttering.

Indtil nu er der ansat ca. 25. medarbejdere til at forberede og gennemføre overgangen, heraf er ca. halvdelen nyansat i Økonomistyrelsen, og der er ansat 1 en vicedirektør til selve centret. Centret omfatter pt. ca. 55 medarbejdere, som er overført fra Finansministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet. Inden årets udgang forventes der overført ca. 30 medarbejdere yderligere fra bl.a. Miljøministeriet.

Med venlig hilsen

Lars Løkke Rasmussen