Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     32- Forslag til Lov om ændring af momsloven og forskellige andre love (Flymoms, salg til interesseforbundne parter, omvendt betalingspligt, undtagelser til energibeskatningsdirektivet m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 12 af 31. januar 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mikkel Dencker (DF).

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lone Lau-Jensen


Spørgsmål 12

Ministeren anmodes om at uddybe følgende bemærkning fra Skatteministeriet: ”På lidt længere sigt skønnes antallet af piloter under uddannelse at stabilisere sig på et lidt lavere niveau end i dag”. Hvor stor en nedgang forventes i antallet af piloter under uddannelse og har ministeren overvejet, om der kan ydes en kompensation i form af uddannelsesstøtte til de berørte flyveskoler?

 

Svar

Det er ikke muligt at foretage beregning af, hvor mange piloter der på sigt vil blive uddannet Danmark. Ministeriets forventning om, at der på længere sigt vil blive uddannet lidt færre piloter på danske flyskoler, bygger hovedsagelig på en forventning om, at skolerne får sværere ved at tiltrække elever fra andre lande, når den nuværende konkurrencefordel for skolerne forsvinder. For det andet vil nogle danske elever muligvis søge optagelse i andre lande. Denne tendens til faldende antal elever kan dog på sigt blive modvirket af, at flyselskaber, der hovedsageligt flyver i udenrigstrafik, begynder at uddanne piloter. Disse flyselskaber vil nemlig kunne få momsfri leveringer til deres skolefly i samme udstrækning, som de får til alle deres andre fly.

Lovforslaget indeholder en overgangsordning for flyskolerne således, at nuværende elever vil kunne gennemføre uddannelsen under uændrede økonomiske vilkår.

Det ligger ikke indenfor mit ministeriums område at træffe afgørelse om uddannelsesstøtte til eleverne eller anden form for støtte til flyskolerne. Jeg har imidlertid den 15. januar 2008 sendt et brev til undervisningsministeren, hvori jeg gør orienterer om den negative effekt, som lovforslaget kan få for flyskolerne. Jeg har den 21. januar 2008 fået at vide, at Undervisningsministeriet har oversendt brevet til Transport- og Energiministeriets ministersekretariat med den begrundelse, at orienteringen indholdsmæssigt hører under dette ministerium.

Â