Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 56) Forslag til Lov om almen voksenuddannelse og om anerkendelse af realkompetence i forhold til fag i almen voksenuddannelse og i hf-uddannelsen og uddannelsen til studentereksamen (avu-loven) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 13. februar 2008 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 7:

” Med lovforslaget bortfalder muligheden for lokalt tilpassede forsøgsfag, som hidtil har betydet, at VUC´erne kunne tilpasse fagudbuddet til lokale ønsker om særligt tilrettelagt undervisning efter virksomhedernes behov og efteruddannelse af kortuddannede. Et eksempel herpå kunne være fag som pædagogik og edb på niveau E. Hvordan vil ministeren sikre, at fagrækken dækker de behov, som efterspørges lokalt i forbindelse med med efter- og videreuddannelse af kortuddannede? ”

 

Svar:

Med reformen tydeliggøres almen voksenuddannelses profil som almen uddannelse for voksne målrettet den befolkningsgruppe, der har afsluttet folkeskolen med så svage grundlæggende forudsætninger, at de ikke er i stand til at påbegynde eller gennemføre en ungdomsuddannelse.

 

Behovet for mere specifik efter- og videreuddannelse af kortuddannede og behovet for særligt målrettede kurser dækkes på anden vis, fx gennem arbejdsmarkedsuddannelserne.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder