Folketingets Finansudvalg

Christiansborg

Finansministeren

21. februar 2008

J.nr. 049-101

Endeligt svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 5 af 11. februar 2008 (L 57 §16).

Spørgsmål 5:

Finansministeren bedes oplyse om meraktiviterne for kræftbehandling ikke vil fortsætte idet de kræftpatienter der hidtil ikke er blevet behandlet, fremover vil blive behandlet?

Svar:

Det er regeringens målsætning, at patienterne i det danske sundhedsvæsen skal tilbydes behandling af en høj international standard.  Det fremgår således også af regeringsgrundlaget, at ”Regeringen vil i de kommende år styrke indsatsen på sundhedsområdet yderligere. Det gælder ikke mindst på kræftområdet”.

Det fremgår yderligere af regeringsgrundlaget, at ”Mistanke om livstruende kræft eller en kræftdiagnose skal udløse akut og resolut handling. Kræftpatienter har krav på akut handling og klar besked fra sundhedsvæsenet. Der indføres løbende optimale pakkeforløb for de enkelte kræftformer, således at alle kræfttyper er omfattet inden udgangen af 2008. Indførelsen af forløbspakker skal understøttes ved at samle flere behandlinger på færre enheder for at sikre kvaliteten og de faglige standarder, udnytte fordelene ved specialisering samt sikre optimal anvendelse af ressourcerne.”

I 2008 og fremover vil indsatsen og aktiviteten på kræftområdet ikke mindst blive styrket gennem:

 

 

Med venlig hilsen

Lars Løkke Rasmussen