Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             11. marts 2008

J nr.             400-10

  

 

Trafikudvalget har i brev af 6. februar 2008 stillet mig følgende spørgsmål 5 vedrørende L 64 - Forslag til lov om omklassificering af visse veje, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 5:

 

”Ministeren bedes uddybe lovforslagets bemærkninger m.h.t. de økonomiske konsekvenser for stat og kommuner ved omklassificeringen af de veje, lovforslaget omhandler. Er det således korrekt forstået af bemærkningerne, at der ikke vil finde en omfordeling sted mellem stat og kommuner?”

Svar:

 

Efter normal praksis ydes der ikke økonomisk kompensation for udgifter til løbende drift og vedligeholdelse fra staten til kommunerne eller omvendt, når enkeltstående veje overgår til anden vejbestyrelse i forbindelse med nyanlæg af statslige veje. Udgangspunktet er, at de veje, der omklassificeres i henhold til lovforslagets § 2 og § 3 overtages af den nye vejbestyrelse med de rettigheder og pligter, som knytter sig til vejene, og i den tilstand, som de har på omklassificeringstidspunktet, og at der ikke sker nogen omfordeling af penge mellem stat og kommuner i forbindelse med omklassificeringen. 

Som anført i bemærkningerne, kan der dog mellem Vejdirektoratet og vedkommende kommune træffes aftale om en engangskompensation til udførelse af konkrete drifts- og vedligeholdelsesarbejder til udbedring af egentlige fejl eller mangler på de veje, der omklassificeres.


Med venlig hilsen

 

 

Carina Christensen