Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 16. april 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 34 (L 81), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eigil Andersen (SF).

 

 

Spørgsmål nr. 34:

”Mener ministeren det i praksis er muligt at skelne mellem "proforma" drøftelser om en virksomhedsoverdragelse og seriøse forhandlinger? Begge er i § 7 undtaget fra hovedsigtet med L 81.”

 

 

Endeligt svar:

”Proforma”-drøftelser er selvsagt ikke omfattet af § 7.

 

I lovforslagets bemærkninger til § 7 er der netop redegjort for, at der skal være tale om egentlige forhandlinger, og at fx indledende sonderinger ikke er omfattet. En sådan skelnen mellem egentlige forhandlinger og indledende sonderinger er i øvrigt også indlagt i Finanstilsynets regler om forbud mod at indgå bonusaftaler o.l., se nu bemærkningerne til § 2, nr. 2, i L 178, fremsat af økonomi- og erhvervsministeren (lovforslaget til ændring af lov om finansiel virksomhed m.fl.).

 

Som det fremgår af bemærkninger må de egentlige forhandlinger som udgangspunkt anses for værende påbegyndt, når der (af den overdragende virksomhed) gives adgang til fortrolige medarbejderoplysninger. Det vil i øvrigt påhvile arbejdsgiveren efter L 81 at godtgøre, at der har været tale om egentlige forhandlinger, sådan at reglerne i §§ 2 og 3 ikke skulle iagttages.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen