Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 47<DOCUMENT_START>, som Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. maj 2008 vedrørende forslag til lov om arbejdsgivers brug af jobklausuler (L 81).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 47 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg vedrørende forslag til lov om arbejdsgivers brug af jobklausuler (L 81):

 

”I forlængelse af ministerens notat, jf. L 81 – bilag 9, bedes ministeren sende dokumentation for den vurdering, der er foretaget i forhold til graden af intensitet.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har i det nævnte notat overvejet de ekspropriationsretlige spørgsmål, som vil være forbundet med en ændret ikrafttrædelsesordning, der indebærer, at den foreslåede lovregulering i L 81 også skal gælde for jobklausuler, der er gyldigt indgået før lovens ikrafttræden.

 

Justitsministeriet har i den forbindelse baseret sig på de sparsomme oplysninger, som har kunnet fremskaffes om jobklausulers udbredelse og virkning i praksis. Der henvises herom nærmere til det pågældende notats pkt. 2.

 

Hvis der havde foreligget nærmere oplysninger om jobklausulers udbredelse og virkning i praksis, ville Justitsministeriet naturligvis, som jeg ogsÃ¥ gav udtryk for i forbindelse med samrÃ¥det i udvalget den 22. maj 2008, kunne have foretaget en vurdering af forholdet til grundlovens § 73 pÃ¥ et mere sikkert grundlag. Som Justitsministeriet har forstÃ¥et det, er det imidlertid vanskeligt at tilvejebringe nærmere oplysninger om jobklausulers udbredelse og virkning i praksis.    Â