Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

Christiansborg

1240 København K



 

København, den 22. april 2008

Sagsnr.: 10196

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 10. april 2008 udbedt sig min besvarelse af spørgsmål 4 i forbindelse med ændringsforslag til innovationsloven, L 92.

 

Spørgsmål 4:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 8. april 2008 fra Landbrugsraadet, Mejeriforeningen, Dansk Landbrug, Dansk Gartneri, Danish Meat Association og Dansk Landbrugsrådgivning, jf. L 92 – bilag 3.”

 

Svar:

Erfaringerne siden den sidste ændring af innovationsloven har vist, at der er behov for en udvalgsstruktur, der kan skabe større sammenhæng i den samlede indsats på innovationsområdet samt etablere større synergi mellem de to nuværende udvalgs forskellige kompetencer. Desuden er der behov for at styrke sammenhængen til regeringens øvrige indsatsområder og regionernes erhvervsfremmeindsats.

 

Med forslaget om at lægge Innovationsudvalget og Det Rådgivende Udvalg sammen til ét nyt udvalg er der således skabt bedre muligheder for synergi end ved blot at holde flere fælles møder mellem de to nuværende udvalg.

 

Det er målet, at det nye sammenlagte udvalg skal være mere strategisk og sikre en sam­menhængende og ensartet prioritering på tværs af sektorer.

 

Mange af projektansøgningerne under innovationsloven vedrører både den primære sektor og forarbejdningssektoren, hvorfor det vil være en fordel, at et samlet udvalg har mulighed for at drøfte og behandle samtlige typer af projektansøgninger samt mulighed for at sikre en sammenhængende prioritering af bevillingen på tværs af sektorer.

 

Det fremgår af lovforslaget, at fødevareministeren eller det nye udvalg kan indhente rådgivning fra sagkyndige i forbindelse med vurdering af de enkelte projektansøgninger. Dermed er kvaliteten i sagsbehandlingen og fagligheden ved behandlingen af ansøgningerne bevaret.

 

Fødevareministeriet vil i den opfølgende bekendtgørelse nærmere fastlægge rammerne for en faglig rådgivningsstruktur under udvalget, der kvalitetssikrer de enkelte bevillinger i et omfang, der vil være fuldt på højde med standarden i de eksisterende udvalg.

 

 

Kristian Jensen

 

 

/ Søren Sørensen