Undervisningsminister Bertel Haarders skriftlige svar til medlem af Folketinget Christine Antorini (S) på spørgsmål af 29. maj 2008 (nr. S 1801)

 

”Hvordan vil ministeren dokumentere sin påstand om, at KL's formand Erik Fabrin taler usandt, når han i berlingske.dk den 27. maj 2008 henviser til, at regeringen har lovet, at kommunernes andel af kvalitetsreformen skulle falde i 10 lige store dele over de næste 10 år, jf. debatten i Folketingets spørgetime den 28. maj 2008?”

 

 

Svar (endeligt):

Jeg gav i Folketingets spørgetime udtryk for, at regeringen ikke har lovet et bestemt milliardbeløb afsat for hvert enkelt år. Det, der er regeringens hensigt, er over en årrække i samarbejde med kommunerne og regionerne at investere 50 mia. kr., men den takt, hvori investeringerne gennemføres, vil afhænge af konjunkturudviklingen.

 

Der er altså endnu ikke taget stilling til den konkrete udmøntning af midler på kommuneområdet i perioden 2009 til 2018, idet udmøntningen vil skulle tilpasses konjunktursituationen og i øvrigt indgå i forhandlingerne om kommunernes økonomi for 2009.

 

 


Bertel Haarder