Folketingets Lovsekretariat

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

19. marts 2008

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. S 910 vedrørende fremtidig støtte til Industrisamfundets Kulturarv, stillet af folketingsmedlem Mogens Jensen den 10. marts 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen


Spørgsmål nr. S 910

Stillet den 10. marts 2008 

 

 

Svar til folketingsmedlem Mogens Jensen fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Vil ministeren sikre, at industrikulturen, som er et nyt og vigtigt bevaringsfelt, fremover understøttes i et omfang, der ligner det hidtidige, jf. begrundelsen?"

 

 

Svar:

Kulturarvsstyrelsens 4-årige satsning (2004–2007) på industrikulturen samt Industrikulturens år i 2007 har styrket interessen for og arbejdet med industrikulturen. I de kommende år vil Kulturarvsstyrelsen arbejde videre med industrikulturen. Det vil ske gennem bevaringsplaner for de 25 nationale industriminder, målrettet information i forhold til kommunerne i forbindelse med omdannelsesprocesser af industriområder samt i forhold til museernes arbejde, hvor industrikulturen fortsat vil indgå i den løbende prioritering. Der er ligeledes iværksat forskningsprojekter i samarbejde mellem de videregående uddannelser, museer samt Kulturarvsstyrelsen, som vil løbe i de kommende år.

 

Der er som led i bevaringsplanen afsat yderligere 2,1 mio. kr. til industrisamfundets kulturarv i 2008. Hertil kommer en bevilling på 1,4 mio. kr. til forskningsprojekter vedr. Industrikulturens år.