EU-Koordination

J.nr.

Ref. Kirst

 

 

 

 

 

 

 

 

Notat til Folketingets Europaudvalg

 

 

 

 

Afstemning i komitésag om forslag til kommissionsbeslutning om ændring af Rådets direktiv 76/769/EØF 2008/0033 (COD) om begrænsning af markedsføring og anvendelse af organiske tinforbindelser.

   

 

Formålet: Der er identificeret en sundhedsmæssig risiko ved brug af visse organiske tinforbindelser. For at begrænse denne risiko foreslås indførsel af anvendelsesbegrænsninger for 4 organiske tinforbindelser. Der foreslås et forbud mod tributyltin forbindelser (TBT) og triphenyltin forbindelser (TPT) gældende fra 1. juli 2010. Dibutyltin (DBT) forbydes i kemiske produkter og artikler fra 1. januar 2012, der gives dog en række undtagelser for specifikke anvendelsesområde frem til1. januar 2015. Endelig forbydes dioctyltin (DOT) fra 1. januar 2012 i en række forbrugerprodukter.

 

Sagen er sendt til skriftlig afstemning – der skal afgives stemme senest den 7. januar 2009.

 

Forslaget skønnes kun at ville få meget begrænsede økonomiske eller administrative konsekvenser for danske virksomheder og myndigheder.

 

Det vurderes, at forslaget vil have en positiv effekt på beskyttelsesniveauet.

 

Regeringen vurderer, at den foreslåede regulering er nødvendig for at beskytte forbrugere og miljøet, og kan støtte forslaget i dets nuværende form. Regeringen agter derfor at stemme for forslaget.