Biodynamisk Forbrugersammenslutning

                                                         

                                                                                                     31-1-2009

Fødevarestyrelsen

Mørkhøj Bygade 19

2860 Søborg

                                                

Høringssvar om EU-GMO-tvang af Frankrig og Grækenland       

På basis af udkast til KOMMISSIONENS BESLUTNING af [ …]

1 om midlertidigt forbud mod anvendelse og salg i Grækenland af frø af sorter af genetisk modificeret majs (Zea mays L. linje MON810), der udtrykker genet Bt cry1Ab, jf. artikel 54 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. direktiv 2002/178/EF og             

2 om Frankrigs midlertidige forbud mod dyrkning af genetisk modificeret majs (Zea mays L. line MON810), der udtrykker genet Bt cryIAb, i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og RÃ¥dets forordning (EF) nr. 178/2002, artikel 54

 

Høringssvar i h t styrelsens mail af 27-1-2009 kl. 16.09, intet j.nr.:

 

Hvorfor bliver mange amerikanerne så umanerlige tykke og fede? Det skyldes bl.a., at de spiser GMO-madvarer.

 

EU-borgernes frie valg bør respekteres.

Filosoffen Rudolf Steiner forudså for snart 100 år siden, at vi ved århundredskiftet (år 2000) ville sidde ved bugnende borde og dog ikke blive mætte.

Den tid er kommet. Vore fødevarers kvalitet målt på mængde af livsenergi, som naturvidenskabeligt kan synliggøres ved billedmetoder, er faldet. 2 godkendte Ph.d-afhandlinger herom på Landbohøjskolen viser helt klart dette.

 

Der er virkelig grund til, at udvise den allerstørste skepsis overfor GMO-varer. Dyreforsøg har igen og igen vist, at GMO-føde har negative virkninger på dyrenes organer.

 

En tysk doktorafhandlig i Kassel har vist, hvordan GMO-majs er meget, meget ringere end samme majs dyrket konventionelt og uden GMO-forvridninger.

 

Lige meget hvor mange gange EU ved stående udvalg og såkaldte ekspertgrupper m.v. påstår, at GMO-planter ikke er anderledes end ikke-GMO-planter, så er og bliver det løgn.

 

Vi har gang på gang på gang skrevet til såvel Fødevaredirektoratet/styrelsen og ministre om de nævnte naturvidenskabelige beviser, som helt entydigt viser, at de biodynamiske billede-forsknings-metoder kan kende forskel i dobbelt blindforsøg mellem 4 plantekatogorier, nemlig de

- Biodynamiske

- Økologiske

- Konventionelle og

- Gensplejsede.

I nævnte rækkefølge bliver planterne ringere og ringere til at danne gode billedstrukturer.

 

Det er og bliver naturvidenskabeligt bevist, at der er forskel på GMO-planter og andre planter.

 

Tilbage til de bugnende borde med mad, som vi ikke bliver mætte af: Vi spiser og spiser, fylder os med dårlige ”fødevarer”, vores kroppe buler ud, men lige meget hvor meget vi spiser, så får vi ikke vore behov for reel næring opfyldt. Vi bliver ikke mætte og kan ikke holde os raske. Derfor bliver stadig flere og flere syge, fx af demens.

 

Tvang af andre lande kan aldrig blive noget godt eller konstruktivt. Vi burde leve i et demokratisk styre, hvor mindretal respekteres. Det er flertalsdiktatur, når andre lande (EU) vil tvinge 2 lande.

 

Med venlig hilsen og p f v

 

Lars Mikkelsen, Toftevænget 30, 3320 Skævinge, 4828 8700

[email protected]