EU-Koordination

J.nr.

Ref.

 

 

 

 

 

 

 

 

Notat til Folketingets Europaudvalg

 

 

 

Kommissionens forslag til ændring af Rådets direktiv 76/768/EØF om kosmetiske midler med henblik på tilpasning af den tekniske udvikling til bilag II og VII (PABA og diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzonate).

 

  

Formålet med forslaget er at ændre anvendelsesområdet for to stoffer, der anvendes i UV-filtre i kosmetiske midler.

 

Dels er kosmetikindustrien ikke længere interesseret i at anvende 4-aminobenzoesyre (PABA) i kosmetiske midler på fællesskabsmarkedet. Som konsekvens heraf slettes PABA fra listen over UV-filtre, der er tilladt i kosmetiske produkter og flyttes samtidig til listen over stoffer, der ikke må indgår i kosmetiske produkter.

 

Dels har den Videnskabelige komité for forbrugervarer (VKF) konkluderet, at brugen af diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzonate i en maksimal koncentration på 10 % i kosmetiske midler – herunder solbeskyttelsesmidler – ikke udgør en risiko for forbrugerne. Derfor udvides anvendelsesområdet for stoffet, således at det kan anvendes i alle produkter.

 

Det forventes, at forslaget kommer til afstemning den 22. oktober 2008 i komitéen for kosmetiske produkter.

 

Forslaget forventes ikke at have væsentlige økonomiske eller administrative konsekvenser for erhvervslivet.

 

Det vurderes at medføre en mindre forbedring af beskyttelsesniveauet.

 

Regeringen er enig i, at PABA skal flyttes til listen over stoffer, der ikke må indgå i kosmetiske produkter samt at anvendelsesområdet for diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzonate kan udvides. Regeringen agter derfor at stemme for forslaget.