Fra: [email protected] [mailto:[email protected]]
Sendt: 16. marts 2009 11:49
Til: Trafikudvalget
Emne: Til Trafikudvalget

Fra: John Ljungberg
Organisation: privat
Adresse: Søndervænget 30
Postnr: 7080 Gaarslev
EMail: [email protected]
Telefon: 24246354
Må offentliggøres på hjemmesiden: Ja

Kære Trafikudvalg.
Der må være en grænse for, havd man som borger i dette land skal finde sig i.
Jeg har den opfattelse at jeg har en ret til at sige nej tak til reklamer af enhver art i MIN postkasse. Jeg betragter tryksager fra politiske partier som rene rekalmer - uanset smarte definitioner i øvrigt.
Der anmoder jeg kraftigt Trafikudvalget til at se på den sag een gang til - og beslutte at tryksager fra politiske partier er reklamer, som borgerne kan få lov til at sige NEJ TAK til.

Jeg vil slet ikke komme ind på det enorme ressourcespild og unødvendigt CO2 udslip der kan være tale om, også i forbindelse med tryksager fra politiske partier.

Med venlig hilsen
John Ljungberg
Se nedenfor




Til John Ljungberg.

I en e-mail af 4. marts 2009 til Færdselsstyrelsen har De spurgt, hvordan De kan blive fri for at modtage materiale fra politiske partier. Forespørgslen er videresendt til Forbrugerombudsmanden til besvarelse, fordi de to nye nej tak-ordninger er indeholdt i Forbrugerombudsmandens retningslinjer for god markedsføringsskik ved omdeling af adreseløse forsendelser.

De kan læse nærmere om ordningerne via linket her: http://www.forbrug.dk/nyheder/pressemeddelelser/nejtak-jan09/

Retningslinjerne regulerer alene adresseløse forsendelser, der er omfattet af markedsføringslovens anvendelsesområde, dvs. ikke har karakter af en erhvervsmæssig aktivitet (dog gælder reguleringen omkring korrekt aflevering i videre omfang). Derfor reguleres materiale fra politiske partier ikke og kan omdeles på trods af tilmeldinger til nej tak-ordningerne. De kan altså ikke slippe for dette materiale. Vi skal supplerende oplyse, at Folketingets Trafikudvalg har bakket op omkring de foreliggende retningslinjer.

Med venlig hilsen
PÃ¥ forbrugerombudsmandens vegne

Anne Zerman Nielsen
Fuldmægtig, cand.jur.
Tlf. 32 66 92 25
Email: [email protected]



Forbrugerombudsmanden
Amagerfælledvej 56
2300 København S