Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Forslaget er trukket tilbage i juni 2012

Krav til visse typer selskaber i Fællesskabet om offentliggørelse og oversættelse

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 68/151/EØF og 89/666/EØF for så vidt angår krav til visse typer selskaber i Fællesskabet om offentliggørelse og oversættelse

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Andre forberedende retsakter
KOM20080194 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
17.04.2008
Dokumenttype:
Andre forberedende retsakter
Procedurenummer:
COD/2008/0083
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 50, stk. 2, litra g) TEUF
EU's databaser om forslaget

Forslaget ændrer to direktiver. Ændring af direktiv 68/151 (om offentliggørelse af visse oplysninger i handels- eller selskabsregistre mv.) vil medføre, at der fremover vil være krav om offentliggørelse af selskabsoplysninger i et offentligt tilgængeligt, elektronisk register, hvor elektronisk offentliggørelse tidligere alene var en mulighed.

Ændringen af direktiv 89/666 (om krav om autoriseret oversættelse af selskabsdokumenter ifm. stiftelse og registrering af filialer m.v.) vil medføre, at der ved anmeldelse af filialer fremover ikke vil kunne kræves en oversættelse udført af en dansk autoriseret translatør eller tolk, da dokumenter bekræftet af en udenlandsk translatør eller tolk ligestilles hermed.


Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".