Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 17 vedrørende forslag til lov om ændring af adoptionsloven og forskellige andre love (Adoption uden samtykke, stedbarnsadoption af registreret partners barn fra fødslen m.v.) (L 105), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 2. marts 2009.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Jens-Christian Bülow

 


Spørgsmål nr. 17 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af adoptionsloven og forskellige andre love (Adoption uden samtykke, stedbarnsadoption af registreret partners barn fra fødslen m.v.) (L 105):

 

”Hvordan undgår vi, at kontinuiteten i barnets liv brydes, fordi man beslutter sig for tvangsadoption, og barnets plejefamilie ikke er interesseret i at adoptere?”

 

Svar:

 

Gennemførelse af en adoption bør altid tilrettelægges med udgangspunkt i det enkelte barns behov.

 

I de tilfælde, hvor barnet skal fjernes fra sine sædvanlige omgivelser, er det væsentligt, at der tilrettelægges et udslusningsforløb, som tager udgangspunkt i det enkelte barn, herunder blandt andet barnets alder, dets relationer og eventuelle særlige behov. Ligeledes er det vigtigt, at myndighederne, i de tilfælde hvor det vurderes, at et barn vil have gavn af at blive flyttet fra en plejefamilie til en adoptivfamilie, tilrettelægger forløbet med inddragelse af alle involverede parter med henblik på, at overgangen bliver så skånsom for barnet som muligt.

 

Der henvises i øvrigt til Justitsministeriets samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 16 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende lovforslaget.