<DOCUMENT_START>

Ændringsforslag

til

Forslag til lov om ændring af lov om børns forsørgelse, lov om ægteskabets retsvirkninger, lov om ægteskabs indgåelse og opløsning og forældreansvarsloven

(Terminaladgang til økonomiske oplysninger, klagefrist m.v.)

(L 106)

 

 

Af justitsministeren, tiltrådt af …:

 

Til § 4

 

x) Efter nr. 1 indsættes som nyt nummer:

 

”2. I § 29, stk. 1, ændres ”§ 38, stk. 2,” til: ”§ 38, stk. 3,”.

 

[Konsekvensændring i forældreansvarslovens § 29, stk. 1]

 

Bemærkninger

 

Til § 4

 

Det foreslås i henhold til lovforslagets § 4, nr. 1, at der indsættes et nyt stykke i forældreansvarslovens § 38, således at statsforvaltningen og justitsministeren til brug for behandlingen af sager om transport af barnet i forbindelse med samvær og om afholdelse af udgifter hertil kan få terminaladgang til de nødvendige økonomiske oplysninger om en part hos told- og skatteforvaltningen, herunder i indkomstregisteret.

 

Det nye stykke i § 38 indsættes som stk. 2. Den nuværende bestemmelse i § 38, stk. 2, om, at hver forælder, i en sag om forældremyndighed, der indbringes for retten, kan anmode om, at også spørgsmål om samvær og anden kontakt afgøres under retssagen, bliver herefter stk. 3.

 

I forældreansvarslovens § 29, stk. 1, er der henvist til den nuværende bestemmelse i § 38, stk. 2. Det er fortsat hensigten, at denne henvisning skal angå den gældende bestemmelse i § 38, stk. 2.

 

Der er således med den foreslåede ændring af § 29, stk. 1, tale om en konsekvensændring som følge af den ændring, der foreslås i forældreansvarslovens § 38, jf. lovforslagets § 4, nr. 1.