Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

Dato:

16. oktober 2008

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2007/4000-97

Sagsbeh.:

SVE

 

 

 

 

Den 28. august 2008 blev udkast til forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Udelukkelse, afvisning m.v. af udlændinge opført på FN’s og EU’s sanktionslister, videregivelse af oplysninger til anklagemyndigheden med henblik på efterforskning af forbrydelser, udvisning på grund af dom for tilskyndelse til eller offentlig billigelse af terrorrelaterede forbrydelser, gennemførelse af SIS II-forordningen m.v.) udsendt i høring til en række myndigheder og organisationer med frist for bemærkninger den 11. september 2008.

 

Efterfølgende blev det besluttet at lade visse bestemmelser udgå af lovforslaget. Der er tale om bestemmelser vedrørende udelukkelse m.v. af udlændinge på FN’s og EU’s sanktionslister samt en bestemmelse om at skærpe den særlige udvisningsregel i udlændingelovens § 22, nr. 2. 

 

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven og ændring af lov om ændring af udlændingeloven (Videregivelse af oplysninger til anklagemyndigheden, gennemførelse af SIS II-forordningen m.v.) blev fremsat for Folketinget onsdag den 8. oktober 2008 (Lovforslag nr. L 11).

 

Den 9. oktober 2008 sendte Integrationsministeriet samtlige modtagne høringssvar vedrørende lovforslaget til Integrationsudvalget.

 

Integrationsministeriets notat om høringssvarene med ministeriets bemærkninger hertil er vedhæftet dette brev.

 

Lovforslaget skal 1. behandles tirsdag den 21. oktober 2008.

 

Integrationsministeriet vil drage omsorg for, at eventuelle yderligere høringssvar vil blive sendt til Folketingets Integrationsudvalg.

 

 

                                                    Birthe Rønn Hornbech

/Merete Milo