Dato:

20. november 2008

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2007/4000-97

Sagsbeh.:

SVE

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 14 ad L 11 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 7. november 2008.

 

Spørgsmål:

”Har man hørt nogen repræsentanter for ofre eller vidner ved "folkedrab, forbrydelser mod menneskeheden, krigsforbrydelser, terrorhandlinger og andre alvorlige forbrydelser begået i udlandet", om hvorledes de forholder sig til, at Statsadvokatens adgang til personfølsomme oplysninger om ofre og vidner ved "folkedrab, forbrydelser mod menneskeheden, krigsforbrydelser, terrorhandlinger og andre alvorlige forbrydelser begået i udlandet" udvides?”

 

Svar:

 

Jeg kan oplyse, at lovforslaget bl.a. har været sendt i høring til Amnesty International, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Røde Kors, Institut for Menneskerettigheder, Dokumentations- og Rådgivningscentret om Racediskrimination, Den Almindelige Danske Lægeforening, Foreningen af Udlændingeretsadvokater, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet og Rådet for Etniske Minoriteter. 

 

Samtidig med fremsendelsen til de myndigheder og organisationer, der er nævnt i lovforslagets afsnit 11, blev lovforslaget offentliggjort på Høringsportalen på www.borger.dk, således at alle har haft mulighed for at gøre sig bekendt med lovforslaget og komme med bemærkninger til det.