Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MBN/ J.nr. 2008-7560

Folketingets Socialudvalg

 

Dato: 17. marts 2009

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 26. februar 2009 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 13 (SOU L 114) stillet af Özlem Cekic (SF).

 

­

 

Spørgsmål nr. 13:

 

”Ministeren bedes redegøre for, hvornår et barns eller en ungs udvikling er i fare i en grad, så der skal gives forældrepålæg.”

 

Svar:

 

Det er en grundlæggende forudsætning for at træffe afgørelse om forældrepålæg, at barnet eller den unges udvikling er i fare. Det er en konkret vurdering, om dette er tilfældet.

 

Et barns eller en ungs udvikling vil være i fare, hvis det antages, at barnet eller den unge har sociale problemer og vanskeligheder af en sådan karakter, at barnet eller den unge som følge af sine individuelle vanskeligheder ikke udvikler sig på lige fod med andre jævnaldrende, blandt andet i forhold til personlige kompetencer og opnåelse af gode sociale relationer.

 

Vurderingen af, om dette er tilfældet, skal ses i direkte forlængelse af undersøgelsen af barnets eller den unges forhold efter servicelovens § 50. Det er en forudsætning for at træffe afgørelse om pålæg, at der foreligger en sådan undersøgelse, og man vil således have et solidt grundlag for at foretage vurderingen af, hvorvidt barnets eller den unges udvikling er i fare.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Mikkel Boje