Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MBN/ J.nr. 2008-7560

Folketingets Socialudvalg

 

Dato: 17. marts 2009

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 26. februar 2009 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 17 (SOU L 114) stillet af Özlem Cekic (SF).

 

­

 

Spørgsmål nr. 17:

 

”Ministeren bedes oplyse, om det er korrekt, at forældre kan pålægges at sende deres barn i daginstitution, og at de skal trækkes i børnefamilieydelsen, hvis de ikke efterkommer pålægget?”

 

Svar:

 

Det er Velfærdsministeriets opfattelse, at de nugældende regler om forældrepålæg vil kunne anvendes til at pålægge forældre at indskrive deres barn i dagtilbud.

 

Hvis der er risiko for barnets sociale og sproglige udvikling, og forældrene ikke vil samarbejde om en løsning af disse problemer, vil det være muligt at pålægge forældrene at indskrive deres barn i dagtilbud, hvis dette vurderes at være af afgørende betydning for barnets videre udvikling.

 

Det skal i forlængelse heraf bemærkes, at forældrepålæggets indhold skal stå i rimeligt forhold til formålet med pålægget og de problemer, der søges løst, ligesom de konkrete handlepligter, forældrene pålægges, skal være egnede til at bidrage til en løsning af den unges problemer.

 

Hvis forældrene ikke efterlever pålægget, skal der træffes afgørelse om dette. En sådan afgørelse medfører stop for udbetalingen af børnefamilieydelsen i ét kvartal, da efterlevelse af eventuelle forældrepålæg er en forudsætning for at få udbetalt ydelsen.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Nina Eg Hansen